Julestemning

Udfordringen med at finde den …

Ja, jeg havde for en stund lidt svært ved at komme i julestemning her i de 25°C varme. Af en volontør, der tidligere har været missionærbarn her i Madagaskar, har jeg fået at vide, at lithci er smagen af jul. De er flotte røde, og jeg har spist en del at dem. Selvom de smager rigtig godt, så synes jeg endnu ikke de smager af jul, men det kan være at det kommer efter et par år her på øen.

Hvis julestemning derimod er lig med travlhed (som den ofte er i Danmark), så hjalp det lidt en dag midt i december. Hele formiddagen havde jeg gassiskundervisning, som jeg havde hver eneste dag. Om eftermiddagen havde jeg 3 møder lige efter hinanden, så det første møde var knap nok slut inden det næste startede. Om aftenen havde vi juleklip for de voksne. Jeg føler, at jeg havde program fra 8 morgen til 10 aften, så var godt træt, da jeg lagde mig til at sove.

Søndagen inden havde vi haft juleklip med alle de norske børn og nogle af deres forældre her i Antsirabe og dem fra Tana. Det var vældigt hyggeligt, og jeg fik lavet de tre fine bast-engle, som I kan se på billedet. Det bragte da også lidt julestemning.

En eftermiddag havde vi julekagebagning. Vi medbragte hver vores dej, og så bagte vi en masse forskellige julekager. Det er en rigtig god tradition. Man får forskellige julekager, uden at skulle lave en masse forskellige selv. Desuden var det jo hyggeligt at være samlet os kvinder i NMS i Antsirabe. Duften fra julekagebagningen hjalp også på julestemningen.

Lillejuleaftensdag opførte de norske børn julespil. Det var et flot julespil. Alle børnene var med og stillede sig glade op og sang, nogle af dem endda solo. Efter julespillet sluttede vi af med at spise risengrød. Så selvom det var midt på dagen, så fulgte det helt min tradition hjemmefra med at spise risengrød lillejuleaften.

Lillejuleaftensdag var også den dag, jeg flyttede til Tana. Renault Kangoo’en blev pakket med 4 personer, alle mine ting og lidt bagage til mine tre danske, tyske og norske passagerer. Derefter gik turen nord på mod Tana. Jeg regnede med at jeg nok skulle finde Tana, men det spændende var om jeg kunne finde gennem Tana til Isoraka. Men med en fin vejbeskrivelse gik det fint.

Juleaften var jeg blevet inviteret til Mette og Simon og deres ½ år gamle søn, Samuel. Mette og Simon er danske, missionærer for Danmission og bor i Tana. Hyggelige og dejlige mennesker, som jeg glæder mig til at se mere til, når nu jeg er flyttet her til Tana. Til at fejre jul hos Mette og Simon var Birgitte og Daniel også med. De er et dansk/tysk volontørpar for Danmission og underviser på det teologiske fakultet, SALT i Finanarantsoa.

Vi havde en rigtig hyggelig jul med æbleskiver, and, svesker og æbler, rødkål, hvide kartofler, brunkartofler, brunsovs, risalamande, jordbærsovs, rødvin, hyggeligt selskab, juletræ, julesalmer, juleevangeliet, julegaver, og alt andet der skal til for at det bliver rigtig jul!

Mettes blog for juleaften kan I se et billede af vores hyggelige julebord.

1 thought on “Julestemning

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.