Om Stine

Denne blok omhandler de programmer jeg arbejder i og hvad jeg ellers oplever i mit job og min hverdag i Madagaskar. Alt hvad jeg skriver på denne blok er mine holdninger og giver ikke nødvendigvis udtryk for Det Norske Misjonsselskaps (NMS) syn eller holdninger.

Jeg er udsendt for Det Norske Misjonsselskap i september 2011 som rådgiver integreret landsbyudvikling og biogas og arbejder for FLM (Den gassiske Lutherske kirke) i to programmer:

MIRD (Malagasy Integrated Rural Development Programme)
MIRD er et integreret landsbyudviklings program der arbejder ud fra 4 projekter (LFMB i Ihosy, SOFASPAN i Ifanadiana, SOFAFAMI i Vorehe og SOFASPN i Marolambo).  Integreret betyder at programmet arbejder inden for landbrug/husdyrbrug, miljø, sundhed, undervisning og ligestilling. Mindst lige så vigtig er det at det også betyder at lokalbefolkningen er involveret i hvad programmet skal arbejde med i deres landsby og har et ejerskab i projekt aktiviteterne. Dvs. at programmet sørger for at dem der får gavn at aktiviteterne deltager. Både i beslutningsprocessen om hvad de skal arbejde med og i udførelsen og bidrager med de materialer og talenter de har.
Du kan læse mere om programmet og projekterne på min blog eller på NMS hjemmeside, hvor du også kan støtte programmet og mit arbejde:
http://www.nms.no/madagaskar/landsbyutvikling-madagaskar-article193-328.html

Internationalt udvekslingsprogram i Biogas
NMS partner i Kina, Amity har mange års god erfaring med at bygge biogasanlæg. Denne teknik er vi ved hjælp fra Amity ved at indføre her i Madagaskar. Dette program kan du også læse mere om både her på min blog og på NMS hjemmeside (hvor du også kan støtte programmet):
http://www.nms.no/madagaskar/internasjonalt-utvekslingsprogram-for-biogass-article3698-328.html

Uddannelse:
2007: M.Sc. i Agricultural Development
2002: B.Sc. i landbrugsvidenskab med fokus på planteproduktion og nærringsstoffer i jord
2011: Pædagogikum (pædagogisk uddannelse for erhvervsskolelærer)

Erfaringer fra tidligere arbejde og længere ophold i udlandet:
2008-2011: Lærer på Københavns Tekniske Skole. Underviste i kemi og styrring og regulering at procesanlæg.
2005-2006: (1 år) Feltstudier for speciale og praktikant for FAO og WFP i Lesotho. Arbejdede med Conservation Agriculture.
2003-2004: (1 år) Volontør for Danmission i Tanzania. Underviste på landbrugsskolen i Igabiro.
2003: (½år) læste som udvekslingsstudent et semester på Nova Scotia Agricultural Collage i Canada.