Mamboly tsaramaso isika
– Vi planter bønner

Jeg er nået det punkt i min gassiskundervisning, hvor det egentlig går udmærket, når jeg sidder inde i klassen. Jeg kan forstå de underlige gramattiske systemer, fordi min lærer sætter det dejlig matematisk op. Men når jeg så kommer uden for klasserummet, og skal til at kommunikerer, så kniber det med at huske ordene og hvilken struktur, man bruger i den sammenhæng. Derfor har jeg i denne uge hver formiddag været i praktik på landbrugsskolen Tombontsoa 7km her fra Antsirabe. Om eftermiddagen havde jeg et par timer med sproglæreren, hvor vi snakkede om det, jeg havde lært i marken og repeterede sætningsstrukturer.

Det var dejligt at komme ud og bruge kroppen og samtidig få brugt det gassiske sprog lidt mere praktisk. Jeg arbejdede sammen med 5 elever om at så bønner. Et par stykker af dem kunne lidt engelsk, så de kunne oversætte de udsagnsord, der ellers kan være lidt svære at vise uden ord. De var også meget tålmodige og hørte mig i de ord vi brugte igen og igen og igen…

Næste uge fortsætter jeg med at have gassisk undervisning om formiddagen, og så på Tombontsoa om eftermiddagen.

Mamboly tsaramaso isika – VI planter bønner. Ja, jeg var også med, selvom jeg ikke er på billedet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.