Vil hjælpe andre med det han er god til!

«Mange fra min familie og venner i landsbyen kan ikke læse og skrive. Men det kan jeg. Jeg har gået i skole 9 år, så da de (Fanilo, den lokale kirkes udviklings komité) valgte mig til at undervise, sagde jeg ja.»

Dolin Raklotomamagy er en af de volontører, der har sagt ja til at undervise andre i det, han er god til. Når landsbyudviklings projekter starter i et nyt område, begynder de med en undersøgelse af de lokale forhold. Ud fra denne undersøgelse bliver Fanilo (kirkens frivillige udviklings komitè) sammen med de lokale mydigheder og landsbyudviklings projektet enige om, hvilke forhold de vil begynde at arbejde med.

I Vavan’ny Fiherenana nær Toliara er der 45% af de voksne, der ikke kan læse og skrive. Mange har ikke haft råd til at gå i skole, er blevet gift tidligt, har hjulpet deres forældre i markerne eller med at passe dyr eller de har bare ikke gået i skole, fordi deres forældre ikke så værdien af det.

Derfor er en af de første ting, de starter med i Vavan’ny Fiherenana, læse- og skriveoplæring af voksne. Fanilo består af lokale, der kender deres familier og naboer og ved hvem, der er dygtige til hvad. Fanilo udvælger og opfordre de dygtige folk inden for forskellige områder til at blive volontører. Volontørene får ekstra oplæring inden for deres fagområde og oplæring i, hvordan man underviser. Fagområderne er bl.a. læse- og skriveoplæring, risdyrkning, dyrkning af grøntsager, husdyrhold, sundhed, jordmødre.

 

1 thought on “Vil hjælpe andre med det han er god til!

  1. Tak fordi du igen er begyndt at skrive på sitet. Det er spændende at følge med i, og min hustru og jeg har endnu ikke opgivet at komme en tur til Madagascar, selvom vi kun kan rejse i perioden fra nytår til medio marts.
    Mon det overhovedet er muligt at komme rundt i 2 uger i den periode grundet regntid?
    Hvad vurderer du?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.